Friday, February 18, 2011

For my mom...I love you

It took me almost a week to pick myself up and start update this blog. As some of you readers know by now that I have lost someone very dear to me that is my mom last week (12.02.2011). She passed away after battling for a number of years from hearts and kidney problems. Sometimes I do wonder whether this is her time to go or not . Maybe I am selfish that God took her from me without my consent but deep inside my heart too that I have to let her go. Each time seeing her laying in bed with the life support really had an effect on me. Every moment I could not bear to see her suffer. The tears in her eyes looking at me without saying anything is still in my head. As the song suggest if only I could make heaven wait...so that I could spend a little more time with her. Miss you already mom. No more stories to tell, no more jokes to laugh, no more fighting for TV channel and no more 'sungkei' (breaking fast) together definitely. But one thing will never perished...you will always in my heart...love you mom. 

Saturday, February 12, 2011

Friday, February 11, 2011

ITO of Blues Gang (HDR)

Potrait ITO in HDR

I have the opportunity to shot his portrait when I was in Desa Balqis last Wednesday. I am blues fan so its a privilege for me to shot him personally. Also this is 1st attempt to do HDR portraits.

Thursday, February 3, 2011

Conviction

220px-Conviction_2010_film

Berdasarkan kisah benar seorang ibu tunggal Betty Anne Waters (lakonan Hilary Swank) bertekad membebaskan adik lelakinya Kenneth "Kenny" Waters (lakonan Sam Rockwell) yang dituduh membunuh kejam seorang wanita Katharina Bow di Ayer, Massachusetts pada 1983. Adiknya didapati bersalah dan dipenjara tanpa parol. Betty Anne Waters sanggup menempuhi pelbagai dugaan dan tomahan untuk mendapat "law degree"nya demi menjadi seorang peguam supaya beliau boleh membebaskan adiknya. Betty Anne Waters berjaya membebaskan adiknya dengan bantuan NGO "Innocence Project" apabila beliau mendapat bahan bukti baru terbaru melalui ujian DNA yang belum diperkenalkan ketika era 80an selepas 2001. Lakonan berkesan dari Hilary Swank yang aku kenal dari Boys Don't Cry dan Million Dollar Baby mendapat pengiktirafan lakonan terbaik Oscar dan Golden Globe. Aku amat kagum dengan semangat kasih sayang Betty Anne Waters yang menempuhi lebih 18 tahun berjuang untuk membebaskan adiknya. Yang bestnya, dia ni belajar untuk dapat law degree demi membebaskan adiknya bukan sebagai kerjayanya. Ada juga orang macam dia ni...

Wednesday, February 2, 2011

Tahun Baru Cina…Tahun Arnab

imagesCA6O7WH0

Selamat Tahun Baru Cina kepada seluruh warga Malaysia yang menyambutnya. Aku rasa kena cakap macam tu sebab negara kita yang berbilang kaum dan kawin campur akan menyambut hampir semua perayaan keagamaan yang ada di Malaysia. Serupa macam aku juga dulu. Mendiang atuk sebelah mak aku berbangsa Cina. Jadi aku sambut ler Tahun Baru Cina. Itu pun seingat aku sambut sampai aku umur 5-6 tahun jer. Sebabnya orang tua tu dah meninggal. So lepas tu aku sambut raya pulak. Panjang cerita tapi dipendekkan aku dah merasa hampir semua perayaan utama. Walau apapun, aku harap tahun arnab ni mendatang “ong” untuk aku selepas aku baca horoscope aku tadi. Sebagai “water rat” dalam tahun arnab ada ler peluang untuk maju dari kerjajaya, kewangan tapi kena jaga2 kesihatan terutamanya perut aku. Tapi itu sekadar untuk pengetahuan bolehlah. Bagi aku semua kejayaan tidak akan datang sendiri kalau kita tak berusaha untuk mendapatkannya. Anyway, Happy Chinese New Year Malaysian!!!….

Mary J. Blige Live In KL…

 


 
Aku ingatkan dia datang 8 Mac tapi salah info lak. Nak pegi ke tak nak pegi. Hari selasa minggu depan kalau takde ape2 masalah. Rugi jugak kalau aku tak tengok dia ni perform. Semestinya suaranya yang power dengan persembahan yang mantap yang memberi kepuasan kepada si pembayar tiket berharga ratusan untuk 2 jam show. Hari tu aku tengok kat Youtube dia perform kat Grammy Award 2007 amat mantap.Last aku tengok international act was in 2008 I think. Masa tu aku tengok Dionne Warwick. Tengok harga tiketnya pun kow2 juga. So tengoklah apa yang terjadi, selalunya aku akan decide till the last moment. Anyway, its seems nowdays banyak jugak international act datang ke KL.